Patatesli bamyayı ilkkez bir arkadaşım yemeğe davet ettiğinde yemiştim.Gerçekten lezzetli ve bereketli oluyor.
MALZEMELER
500 gr bamya
2 adet patates
2 adet kuru soğan
3 adet domates
zeytinyağı
limon
tuz
su
YAPILIŞI
Bamyaların saplarını temizliyoruz.Limonlu ve tuzlu suda bekletiyoruz.(bu işlemi bamyaların sümüklenmemesi için yapıyoruz.)
Tencereye yağı ve soğanları koyup kavuruyoruz.Rendelediğimiz domatesleri de ekleyip onlarıda kavuruyoruz.Yemeklik doğradığımız patatesleri ve süzdüğümüz bamyaları koyuyoruz ve hepsini bir süre kavuruyoruz.Suyunu,tuzunu ve 3-4 damla limon suyunuda ekleyip,bamyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
No comments:
Post a Comment