Monday, September 17, 2012

MUHAMMARA TARİFİ

Dışarda yemeğe gidildiğinde en zevkle yediklerimiz ,eğer lezzeti yerindeyse Mezelerdir.Bu Mezeler için de Muammara baş sıraya oturur.Antakya yöresine ait olan Muammarayı kolay ve pratik bir şekilde evinizde yapabilirsiniz.

Muhammara Tarifi:

MALZEMELER:

1 çay bardağı cevizi içi (iri dövülmüş)

1 dilim bayat ekmek(galeta çubuğu) 4 adet

8-10 diş sarımsak

4-5 yemek kaşığı biber salçası (acı)

1-2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı kimyon

yeterince tuz

isot veya pul biber (arzu edilen miktarda)

karabiber(arzu edilen miktarda)

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)

arzuya göre: kavrulmuş susam da eklenebilir.

YAPILIŞI:

Ekmek içi ıslatılıp iyice sıkılır. yada galeta çubuklar robotta çekilir toz haline getirilir.Tüm malzemelerle iyice karıştırılır. Baharatlarla (arzu edilen acılık derecesinde) tatlandırılır. Yağ ve gerekirse çok az su eklenerek kıvamı ayarlanır. Afiyet olsun..











Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.

No comments:

Post a Comment