Tuesday, September 18, 2012

Electric Bikes Are Changing The World (Swiss Edition)

Benzin fiyatlarının sürekli artmasından sonra, motorsiklet kullanıcılarına ideal bir alternatif olan elektrikli bisikletin, çok çeşiti olduğu görülmektedir. Römörklü, mobilet tarzı, scoter tarzı, pedallı bisikletler gibi.  Şimdi bisikletin, elektrikli olanı, elektirikli bisiklet. Ama motorsiklete benzeyen elektriklilerede aynı ad verildiğinden isim benzerliği yaşanıyor.


Elektrikli bisikletlerin, İkinci el fiyatları 400 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıkıyor. Sıfırların ise en ucuzu, 1300den başlayıp 3000 ‘e kadar artıyor.  Çok firma elektrikli bisiklet üretmektedir.


Ama kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, bu araçların şarzının çabuk tükenmesinden şikayetci. Alındığı ilk haftadan sonra,  gözle görülür biçimde şarzı az gitmektedir. Kullanıcı hatalarında da kaynaklanan bu durumun çaresi şimdilik yok gibi. Bu yüzden yılda 1 defa akü değiştirmek gerekir. Akü fiyatları ise 300-500lira arası değişmektedir.  Akünün şarz edilme süresi yaklaşık 10 saattir.

Akünüzü gereğinden fazla şarz etmek ve yarım şarz etmek zarar verir. Ömrünü azaltır. Aynı cep telefonlarında olduğu gibi. Ama kullanıcı bazen mecbur kalıp yarım şarz varken , tekrar şarza bağlayabiliyor. Çünkü ertesi gün uzak bir mesafeye gitmek istese yolda kalacak. Şarzı doldurmaya çalışsa bataryanın ömrü azalacak? Ne yapmak gerektiğine herkes kendi karar versin.


Bu bisikletleri artık Audi ve Bosh firmasıda üretmeye başladı. Düşünsenize dünyanın en iyi araba yapan firmalarından birisi elektirikli bisiklet üretiyor. Mutlaka dayanıklı olacaktır. Zira Audi nin araçları oldukça kalitelidir. Audi’nin yeni bisikletinden biraz bahsedelim;  iphone ve ipad gibi telefonlarla wifiden bisiklet kontrol edilebiliyor, 80 km hıza ulaşıyor, pedal çevrilerek akü şarz oluyor. 1,6 kilo ağırlığında ve lityum pille alışıyor. Çok güzel bir tasarımı var. Fiyatı ne olur bana sormayın bir araba parası neredeyse

No comments:

Post a Comment