Monday, September 17, 2012

BROWNİ KURABİYE TARİFİ










EVET ÇOK UZUN ZAMANDIR GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİM TARİF PAYLAŞIMINA EN ÇOK BEĞENİLEN KURABİYEMLE BAŞLAMAK İSTEDİM :)

BROWNİ KURABİYE BEN YİYEN HERKES İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR LEZZET NE KURABİYE NE KEK  HARİKA BİR LEZZET BENİM KENDİSİYLE TANIŞMAM İSE TÜMAYIN MUTFAĞI BLOĞUNUN YAZARI TÜMAY HANIM SAYESİNDE OLDU ŞİMDİ PAYLAŞACIĞIM TARİF ÜSTÜNE PEK BİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN KENDİME UYARLADIĞIM TARİFTİR

      MALZEMELER:

-1 margarin (oda sıcaklığında )

-2adet yumurta

- 1 çay bardağı sıvı yağ

-10 yemek kaşığı kakao

-2 kahve fincanı şeker

- 1paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

    ŞERBETİ İÇİN:

-1 su bardağı süt

-1su bardağı şeker

   

     YAPILIŞI:

Malzemelerin tamamı bir kaba alınır  ve yoğrulur un azar azar ilave edilir taki ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar .yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine  elimizde yuvarlayarak küçük toplar yaptığımız kurabiyeler dizilir  .170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri çatlayana kadar pişirilir

kurabiyeler pişerken şerbetini hazırlıyalım 1 bardak soğuk süte 1 bardak şekeri ekleyip şeker iyice eriyene kadar şerbeti iyice karıştırıyoruz şerbet kesinlikle ocağa konulmayacak

frından çıkan kurabiyeler  sıcakken soğuk şerbete atılacak ve 2-3 sn bekletilip hemen çıkartılacak şerbetten çıkardığımız browni kurabiyeleri  servis tabağına alıp dilersek üstüne toz antep fıstığı yada hindizstn cevizi serperek servis edebiliriz

afiyet olsun .......

No comments:

Post a Comment