Tuesday, July 24, 2012

Agar agar nedir




hayirli geceler dostlar .

eklemis oldugum pastalarimda kullandigim Agar agar sorusu son zamanlar da ziyaretcilerim tarafindan merak konusu oldu nedir agar agar  ?

bir zamanlar arastirmalarimin sonucun da elimdeki yani beynimdeki bilgileri aktarayim  sizlere

taniyalim agar agari  nedir .yazmadan evvel sizlere birazda netten arastirma yaptim ama cok fazlaca bir bilgiye rast gelmedim .

sunu da idda edebilirim bircok kimsenin agar agar ile tanismasina vesileyim .

agar agari arastirma düsüncem seneler öncesin de , pastalara olan merakim ve gayri müslim bir ülkede yasamanin dezavantajlarindan olan domuz katkili yiyeceklerin her yerde bulunmasidir.

hazir gidalar da özellikle ve tüm  pastahanelerde bazi pastalar ve gidalarda jelatin var olmasi .

 alisveris yerlerinde satilan bir cok üründe  hazir olarak buzluklar da satilan pastalarda jelatin olmasi bunun yaninda bir cok evde rahatlikla tüketilmesi! dikkatimi daha cok bu konuya yönlendirmistir

jelatin hem sigir kaynakli, hemde domuz kaynakli olabilir. ama yasadigimiz ülkede domuzun cok kullanilmasi ve piyasada onun etinden tirnagina kadar yararlanilmasi beni agar agari arastirmaya itmistir .

CÜNKi DiNiMiZDE DOMUZ HARAMDIR dostlar  heleki bile bile tüketmek Allah muhafaza

konumuza dönelim

agar agar bir yosun türü

emülgatör olarak kodu 406 dir bircok ülkede senelerden beri kullanilmaktadir ve saglikli kabul edilmistir bu ünvanin adi GRAS .yani saglikli

ilacdan gida sektörüne hatta kozmetikte kullanilmaktadir .kendi agirliginin 20 kati suyu jelllestirebilir .

yanliz bu islemin gerceklesmesi icin kaynatilmasi gerekmektedir .

 kendine has bir tadi yok agar agarin .

neyin icersine konursa onun tadini almaktadir . burada satilan agar agar kalite olarak 10 grami 6 yaprak jelatine es degerdedir .hesaplamayi ona göre yapmamiz gerekmektedir .

80+ 95 derecede isida erir 34 +39 derecede jellesir 

kullanim sekline gelince helale vesile oldugum icin dualariniz da yer almak kaydi ile kullanis seklini yazayim.

bir pasta icin 20 gr agar agar 250 ml su icersine konulup  karistirmak sureti ile , iki dakika kaynatilir .

iliyinca kullanima hazirdir .kendi haline birakmayin tasip her yeri batirabilir

hepsi bu yapim asamasinin   .

dostlar konu derin vahim. bizler sorgulamassak ne yedigimizi ,ne yersek ona döneriz bu unutulmamali .ne yersek oyuz

ne yiyoruz ? biraz olsun bilmek  gerek.

burada helal haram karmasasina girip fetva vermek gibi bir niyetim yoktur hasa rabbime siginirim fetva vermek kim ben kimim .

ama bile bile de lades demek! ne kadar dogru .sizlerden tek istedigim aldiginiz ürünün arkasini cevirip icinde ne var kaynagi nedir sorgulayalim .ailemize yedirdiklerimiz biz annelerin elinden geciyor .



agar agari gönül rahatligi icinde kullanabilirsiniz tamamen bitkiseldir .bellimi olur onu da düsünüyorum talep arttikca piyasada onunda icine birseyler karistirilacaktir bu kacinilmaz korkuyorum

 biz sorguladikca biz yediklerimize sahip ciktikca firsat vermedikce önünü alabiliriz bu olaylarin .

burada yani yasadigim yerde bir konuda rahatim sordugum zaman söylenir mektup yazsam email yazssamda cevabi gelir er yada gec yeterki sorayim sorgulayalim

cok uzattim hakkinizi helal ediniz .

kücük bir not daha agar agar hakkinda.

 kivi ve portakalda jellesme cok az olur yada hic olmaz sonuc hüsran olabilir uyarmis olayim bu yanlizca enzimlerle alakali bir durum

unutmayalim haramin mutlaka bir altarnatifi vardir arayip bulalim Allah bizleri darda koymaz agar agari cok kullandigim icin netten arastirma yapmistim toplu alabilirmiyim diye 25 kiloluk ürüne 950 euro istiyorlar :)

simdilik pk olarak aliyorum türkiyedeki fiatlar nasildir nerde bulabilirsiniz bilmyiorum öncelik aktarlar sonra pasta malzemeleri satilan yerler olarak yönlendirebilirim sizleri

kismetse türkiyeye gelince elbette arastiracagim nasip ederse yaradan insAllah

muhabbetle

No comments:

Post a Comment