eklemis oldugum pastalarimda kullandigim Agar agar sorusu son zamanlar da ziyaretcilerim tarafindan merak konusu oldu nedir agar agar ?
bir zamanlar arastirmalarimin sonucun da elimdeki yani beynimdeki bilgileri aktarayim sizlere
taniyalim agar agari nedir .yazmadan evvel sizlere birazda netten arastirma yaptim ama cok fazlaca bir bilgiye rast gelmedim .
sunu da idda edebilirim bircok kimsenin agar agar ile tanismasina vesileyim .
agar agari arastirma düsüncem seneler öncesin de , pastalara olan merakim ve gayri müslim bir ülkede yasamanin dezavantajlarindan olan domuz katkili yiyeceklerin her yerde bulunmasidir.
hazir gidalar da özellikle ve tüm pastahanelerde bazi pastalar ve gidalarda jelatin var olmasi .
alisveris yerlerinde satilan bir cok üründe hazir olarak buzluklar da satilan pastalarda jelatin olmasi bunun yaninda bir cok evde rahatlikla tüketilmesi! dikkatimi daha cok bu konuya yönlendirmistir
jelatin hem sigir kaynakli, hemde domuz kaynakli olabilir. ama yasadigimiz ülkede domuzun cok kullanilmasi ve piyasada onun etinden tirnagina kadar yararlanilmasi beni agar agari arastirmaya itmistir .
CÜNKi DiNiMiZDE DOMUZ HARAMDIR dostlar heleki bile bile tüketmek Allah muhafaza
konumuza dönelim
agar agar bir yosun türü
emülgatör olarak kodu 406 dir bircok ülkede senelerden beri kullanilmaktadir ve saglikli kabul edilmistir bu ünvanin adi GRAS .yani saglikli
ilacdan gida sektörüne hatta kozmetikte kullanilmaktadir .kendi agirliginin 20 kati suyu jelllestirebilir .
yanliz bu islemin gerceklesmesi icin kaynatilmasi gerekmektedir .
kendine has bir tadi yok agar agarin .
neyin icersine konursa onun tadini almaktadir . burada satilan agar agar kalite olarak 10 grami 6 yaprak jelatine es degerdedir .hesaplamayi ona göre yapmamiz gerekmektedir .
80+ 95 derecede isida erir 34 +39 derecede jellesir
kullanim sekline gelince helale vesile oldugum icin dualariniz da yer almak kaydi ile kullanis seklini yazayim.
bir pasta icin 20 gr agar agar 250 ml su icersine konulup karistirmak sureti ile , iki dakika kaynatilir .
iliyinca kullanima hazirdir .kendi haline birakmayin tasip her yeri batirabilir
hepsi bu yapim asamasinin .
dostlar konu derin vahim. bizler sorgulamassak ne yedigimizi ,ne yersek ona döneriz bu unutulmamali .ne yersek oyuz
ne yiyoruz ? biraz olsun bilmek gerek.
burada helal haram karmasasina girip fetva vermek gibi bir niyetim yoktur hasa rabbime siginirim fetva vermek kim ben kimim .
ama bile bile de lades demek! ne kadar dogru .sizlerden tek istedigim aldiginiz ürünün arkasini cevirip icinde ne var kaynagi nedir sorgulayalim .ailemize yedirdiklerimiz biz annelerin elinden geciyor .
biz sorguladikca biz yediklerimize sahip ciktikca firsat vermedikce önünü alabiliriz bu olaylarin .
burada yani yasadigim yerde bir konuda rahatim sordugum zaman söylenir mektup yazsam email yazssamda cevabi gelir er yada gec yeterki sorayim sorgulayalim
cok uzattim hakkinizi helal ediniz .
kücük bir not daha agar agar hakkinda.
kivi ve portakalda jellesme cok az olur yada hic olmaz sonuc hüsran olabilir uyarmis olayim bu yanlizca enzimlerle alakali bir durum
unutmayalim haramin mutlaka bir altarnatifi vardir arayip bulalim Allah bizleri darda koymaz agar agari cok kullandigim icin netten arastirma yapmistim toplu alabilirmiyim diye 25 kiloluk ürüne 950 euro istiyorlar :)
simdilik pk olarak aliyorum türkiyedeki fiatlar nasildir nerde bulabilirsiniz bilmyiorum öncelik aktarlar sonra pasta malzemeleri satilan yerler olarak yönlendirebilirim sizleri
kismetse türkiyeye gelince elbette arastiracagim nasip ederse yaradan insAllah
muhabbetle
No comments:
Post a Comment