Wednesday, August 15, 2012

ERİK KOMPOSTOSU





Hayırlı Sabahlar Sevgili İzleyenlerim!!!


Yazın ve ramazanın en güzel içeceği kompostolar bize göre...Özellikle oğlum çok seviyor,bardağa doldurup meyve suyu diye içiyor...





Hem ev yapımı hem sağlıklı,gönül ferahlığıyla içiyoruz... 





Bahçemizde bulunan Japon eriklerinden yaptım kompostoyu...


Black Amber cinsi eriklerden...


 O mosmor duran erik kaynamaya başladıkça kıpkırmızı oldu...Tadıyla rengiyle harkulade bir komposto oldu...





Saklama kaplarına doldurup buzdolabına koydum...Paşabahçenin ürünü olan cam saklama kaplarımı şiddetle tavsiye ediyorum...Kapağı plastik kilitli ve çok kullanışlı...Büyük boyları 12.-TL,küçük boyları 9.-TL...


Her çeşit yiyeceği güvenle cam sağlığıyla saklayabilirsiniz...


(reklam değil beğeni ile tavsiye amaçlı) 





Kompostonun yapılışı şöyle;


   Malzemeler:



  • 7-8 adet black amber erik(farklı cins de olur)


  • 2,5 su bardağı toz şeker


  • 3 litre su



      Yapılışı:




  • Erikleri dilim dilim doğrayıp tencereye alın...


  • Üzerine 3 litre suyu ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın...


  • 15-20 dakika sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın...


  • Kaynamaya başladıktan sonra renginin kıpkırmızı olduğunu göreceksiniz....


  • Aromasıyla tadıyla harika bir komposto olduğundan başkaca birşey eklemeye gerek yok.(karanfil,tarçın gibi)



                                        Afiyet Olsun!!!

No comments:

Post a Comment