Monday, August 6, 2012

Erik Kompostosu Tarifi


Bu sıcak günlerde ve eriğin bol zamanında şöyle nefis bir kompostoya kim hayır diyebilir? Lütfen kompostolara fazla şeker atmayın. Aslında meyvenin şekeri de yeter ama damak tadımıza uygun olsun diye mutlaka şeker ilavesi yapıyoruz.


Malzemeler


  • Yarım kg. anjelik erik (farklı bir erik çeşidi de olur)

  • 7 su bardağı su

  • 4 yemek kaşığı şeker

Erik hoşafı nasıl yapılır?


  • Su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın.

  • Erikleri büyüklüğüne göre 4 e veya 6 ya bölün kaynayan suyun içine atın.

  • Tekrar kaynamaya başladıktan sonra sadece 1 dakika kaynatıp altının kapatın.(1 dakika yeterli oluyor. Daha sonra kendi sıcaklığıyla erik pişiyor)

  • Dışarıda soğumaya bırakın. Soğuyunca dolaba kaldırın.

  • Afiyet şifa olsun.

Like this:

Be the first to like this.

No comments:

Post a Comment